Wat is er veel nieuws deze week waar ik iets mee zou kunnen. Opnieuw gaan de boeren in staking. Ze trekken met trekkers op naar de Bilt om te protesteren tegen het RIVM en de manier waarop zij hun stikstofmetingen doen. Ze worden behoorlijk kritisch bevraagd op het Radio1Journaal. Maar de boer uit Pesse die aan het woord komt, redt zich er prima uit. Mooi dat er aandacht is voor dit protest. Maar de vraag blijft: wat wordt ermee gedaan? Halverwege deze gedachte en nog voordat het interview is afgelopen, kom ik aan op de school van de kinderen en breng ze netjes in de klas.

 

Op de terugweg een reportage uit Ruinerwold. Gisteren werd bekend dat er een gezin (vader en vijf volwassen kinderen) al negen jaar ondergedoken in die boerderij woont. Volgens allerlei media om het einde van de tijd af te wachten, maar er is veel sprake van speculatie. Niemand weet natuurlijk wat er precies gebeurd is, maar de oordelen zijn niet van de lucht – tot en met columns in het AD aan toe. En dat een dag na de ontdekking… Als de reportage voorbij is, ben ik net weer thuis.

 

Het zou mooi zijn om met een van deze beide nieuwsfeiten iets te doen op deze woensdagochtend. Maar ik kom er niet toe. Ons huis is een ontplofte bende waar langzaam maar zeker wat orde in komt. Die orde bestaat uit bijna tweehonderd verhuisdozen die in stapels tegen de muur staan. Morgenochtend staat de verhuiswagen voor de deur, dus dan moet alles klaar zijn. En dat is nog behoorlijk hard werken.

 

Net als het nieuwe huis, dat bijna klaar is om erin te trekken. Daar hebben we de afgelopen vijf weken elk vrij moment doorgebracht om te klussen, te slopen, te verven en op te bouwen. Gelukkig hebben we onvoorstelbaar veel hulp gehad van heel veel lieve mensen. Anders was het nooit af geweest….

 

Wat duidelijk is: verhuizen is een onvoorstelbare klus. Het nieuws dringt in flarden tot je door, maar het meeste gaat langs je heen. Aan bezinnen op dat nieuws ben ik nauwelijks toegekomen. Dat is voor een paar weken eigenlijk ook wel lekker. Op onze nieuwe plek maar eens op zoek naar een goede manier om alle hypes te filteren en gedoseerd tot me te nemen.

 

Dedemsvaart, Wouter Moolhuizen


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...