Na de sombere berichtgeving in november 2019 hebben we nu goed nieuws te melden. Er ontstaat een nieuwe toekomst voor ons kerkblad door samenwerking met Creatieve Media & Druk in Leeuwarden. In een nieuwe vorm, een nieuw formaat en een andere verschijningsfrequentie ziet de toekomst van ons kerkblad er weer positief uit.

 

In 2019 informeerden wij u over de zorgen rond het voortbestaan van ons kerkblad. De al lang durende verliesgevende exploitatie leidde tot de overtuiging dat het onvermijdelijk was de uitgave van het kerkblad op termijn te beëindigen. 

 

De reacties die we ontvingen na deze berichtgeving, waren voor het bestuur aanleiding opnieuw naar mogelijkheden te zoeken om de continuïteit van het kerkblad mogelijk te maken. Een betrokken lezer attendeerde ons op Dekker Creatieve Media & Druk. 

Dit bedrijf dat gevestigd is in Leeuwarden, geeft een groot aantal kerkbladen uit in Noord-Nederland. Door de efficiënte bedrijfsvoering en de specifieke gerichtheid op kerkbladen kan men uitgaven als ons kerkblad rendabel verzorgen.

 

De contacten met dit bedrijf hebben ertoe geleid dat wij besloten hebben om ons kerkblad vanaf 1 november 2020 te laten verzorgen door Dekker. Dit geeft ons nieuw perspectief. Zo kan ons kerkblad naar verwachting nog lange tijd blijven bestaan.

 

Tegelijkertijd zijn bestuur en redactie dankbaar voor het werk dat IDD te Zwolle de afgelopen jaren heeft verzet voor ons kerkblad. Verscheidene jaren heeft IDD met zorg ons blad uitgegeven. De samenwerking met de medewerkers aldaar was altijd goed. Aan de verwerking en de correctie van de kopij vanuit de kerken werd veel zorg besteed. Maar Dekker Creatieve Media & Druk biedt meer mogelijkheden voor het voortbestaan van ons blad.

 

Er gaat wel wat veranderen per 1 november. De belangrijkste wijziging is dat ons kerkblad vanaf die datum eens per veertien dagen zal verschijnen, bij een gelijkblijvende abonnementsprijs. Een wekelijkse verschijning is, vooral door de sterk oplopende portokosten niet langer mogelijk. Het abonnementsgeld ging de afgelopen jaren al bijna helemaal op aan portokosten.

 

Positief is dat het kerkblad meer ruimte krijgt. Het formaat wordt aangepast, waardoor er op de pagina’s zo’n dertig procent meer ruimte ontstaat. Een nieuw kerkblad dus, minder vaak, maar met meer inhoud.

 

Ook lijken er nieuwe digitale mogelijkheden te ontstaan. Daarbij kan worden gedacht aan het beschikbaar stellen van het kerkblad via een nieuwe website en/of een app. Dat laatste zal misschien vooral ook jongere kerkleden aanspreken.

 

De scribenten die elke week de kopij vanuit de plaatselijke kerken aanleveren, zullen te zijner tijd daarover nader worden geïnformeerd.

 

Bestuur en redactie zijn dankbaar dat met de samenwerking met Dekker Creatieve Media & Druk een einde lijkt te komen aan de onzekerheid rond het voortbestaan van ons kerkblad. Dat er zelfs nieuw perspectief lijkt te ontstaan. De specialistische kennis en het enthousiasme voor de uitgave van kerkbladen die bij Dekker aanwezig zijn, geven ons nieuwe moed.

Zo hopen we onder Gods zegen met hernieuwd enthousiasme door te gaan.

 

Bestuur en redactie

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...