In de zomermaanden verschijnen enkele interviews met gemeenteleden uit het Noorden. Hoe ziet hun zomervakantie er uit? Waar gaan ze naar toe, wat doen ze, wat eten ze, hoe komen ze tot rust? Deze keer zijn we in gesprek met Rico (41) en Rianne (36) Nijboer. Ze hebben drie kinderen: Marije (14), Vera (12) en Merel (bijna 2). Ze wonen in Mussel en zijn daar lid van de CGK. Samen hebben ze een bedrijf, een dagbesteding met houtbewerking.

 

Waar ga je deze zomer op vakantie? En hoe?

Wij gaan dit jaar voor de tweede keer met onze caravan naar Noord-Brabant in het dorpje Zeeland. Een ontzettend leuke camping, waar veel georganiseerd wordt voor onze twee oudste dochters. Vorig jaar is dit ons goed bevallen en hebben we direct weer besproken voor dit jaar, nu blijven we tien dagen in plaats van zeven. Kijken of ons dat gaat bevallen. We mogen namelijk graag thuis zijn en genieten van onze eigen tuin en dieren, maar onze kinderen willen graag kamperen.

 

Van welke muziek kom je in de vakantiestemming?

Wij hebben niet een bepaalde muziekfavoriet, maar we luisteren altijd graag naar Groot Nieuws Radio. Dit zal in de vakantie ook zo zijn, vooral Blessings en Wens zijn favoriet.

 

Welk (christelijk) boek of tijdschrift gaat er mee?

Rianne heeft nog een stapeltje Eva’s liggen die nog gelezen gaan worden.

 

Van welke film of serie kan je genieten?

Eigenlijk kijken wij weinig films of series. Wat er dan wel gekeken wordt is voetbal of Formule 1. Verder kijken we voornamelijk actualiteitenprogramma’s. Op zaterdag kijken we altijd wel even naar De Verandering en Nederland zingt. Dit zijn mooie programma’s die door de EO gemaakt worden.

 

Welke activiteit doe je graag in de vakantie?

Rianne mag graag wandelen. In dit dorp Zeeland is prachtige natuur en een mooie omgeving om te wandelen of te fietsen. Verder doen we af en toe een dagje uit om de omgeving te verkennen, maar de kinderen willen het liefst op de camping blijven. De camping heeft een leuke recreatieplas, dus als het mooi weer wordt, willen ze graag zwemmen en zonnen aan het strandje.

 

Welke podcast luister je graag?

Bij Jorieke luister ik (Rianne) altijd, vooral tijdens het wandelen vind ik dat fijn. Rico luistert vaak de preken van Mozaïek 0318.

 

Welk spel wordt op vakantie gespeeld?

Vorig jaar hebben we de kinderen bijna niet gezien, omdat er zoveel activiteiten op de camping waren voor de kinderen. Maar als we een spelletje gaan doen, wordt dit waarschijnlijk Beverbende.

 

Welk zomers gerecht staat er op het menu?

Als het mooi weer is, dan gaat de BBQ vaak aan. Lekker met wat groenten erbij.

 

Welke kerk bezoeken jullie op vakantie?

De Christelijke gemeente in Uden, daar zijn we vorig jaar geweest. Dit jaar zullen wij deze weer gaan bezoeken. We hebben daar een mooie dienst mogen meemaken en we vinden het altijd leuk om eens in de vakantie naar een andere gemeente te gaan op zondag.

Verder wensen wij iedereen een fijne zomervakantie toe!

 

Sjors Bulten, Nieuwe Pekela


Commentaar

 • Zingen in de eredienst 2023-12-02 13:08:03

  Welke liederen leren wij onze kinderen en jongeren aan?   Het is nog niet eens zo lang geleden:...

 • Missionaire voorbede 2023-11-03 18:25:06

  Eigenlijk richt ik dit commentaar vooral aan mezelf. Omdat ik er zelf vaak niet aan denk als ik op de...

 • Herverkaveling? 2023-10-20 08:35:40

  In de media duiken de laatste tijd geregeld stemmen op om alle gereformeerde kerken op een hoop te...

 • De achilleshiel 2023-10-06 15:18:46

  Soms gebeurt er iets in je omgeving, dat je aan het denken zet. En als je iemand bent, bij wie dat...