Een glossy. Tja, een fenomeen van de laatste tijd. Wanneer je een onderwerp of een persoon centraal wilt stellen in een voor zoveel mogelijk lezers aantrekkelijk jasje, dan maak je een glossy. Dat is ook het geval met deze uitgave van Ark Media, met als titel Faith, «cursief» huwelijk, liefde en trouw. «einde cursief» Heel veel aspecten van het huwelijk, zoals trouw, onderling vertrouwen, samen zijn en samen leven, komen aan bod. Het blad bevat onder andere achtergrondartikelen en interviews over ruzies en conflicten, over een samengesteld gezin, over verschillende communicatiestijlen, over scheiden, over de seksuele relatie. Eigenlijk te veel om op te noemen. Verder columns, veel foto’s en natuurlijk reclame.

Een heel sterk punt van deze glossy is, dat alles vanuit de Bijbel belicht wordt. Liefde in de Bijbel is niet ik-gericht, maar richt zich op het geluk en welzijn van de ander.

Als je huwelijk al bezig is op de klippen te lopen, ben je er niet met een glossy, dan heb je andere hulp nodig. Daarvoor kun je onder meer terecht bij de eerder genoemde reclame.

Een minpunt is dat de gemeente vrijwel geheel buiten beeld blijft. Daar zou je toch moeten beginnen, als gemeenschap waarin het omzien naar elkaar een bijbelse opdracht is.

‘Faith’ is een zeer waardevol blad, mooi vormgegeven, hoewel sommige kopjes door de gebruikte kleurstelling moeilijk leesbaar zijn. Kortom, boeiend om te lezen en er je voordeel mee te doen, leuk om als cadeautje te geven, goed om bij een cursus te gebruiken.

Janneke van der Molen, Bierum

Faith. Glossy over huwelijk, liefde en trouw, Ark Media: Amsterdam, 88 p., € 8,95, ISBN 9789033817519.

‘Faith’ is uitgegeven met medewerking van Alpha Nederland/Marriage Course, onder leiding van Thea Westerbeek en Carla Manten. Vormgeving van Tineke Verhoeff.

 


Commentaar

  • Wereldverbeteraars 2024-05-03 13:31:31

    Wereldverbeteraars Met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ (2019), heeft Rutger Bregman zijn...

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...