De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenis, wetenschap, noem maar op. Soms weet je ze zo te bedenken. Reisverhalen? Abraham, Jozef, Jona en Paulus natuurlijk.
Dierenverhalen? Hm, al ietsje lastiger. Even spieken in de inhoudsopgave: o ja, nu weet ik het weer. Schapen, leeuwen en misschien zelfs wel schorpioenen? Liefdesverhalen? Genoeg daarvan.

Hoe gebruik je dit boek? Kies een genre en lees de bijbehorende verhalen. Zo kom je langs verschillende bekende en minder bekende Bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk verhaal wordt geïntroduceerd, maar de Bijbeltekst zelf lees je in je eigen favoriete bijbel. Bij ieder verhaal staan verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier!
Het is een mooie manier om de Bijbel te lezen. Je kijkt op een andere manier naar een verhaal, want de reis van Jona was immers wel bijzonder! En staat het niet in dit boek? Dan pak je gewoon jouw favoriete Bijbelvertaling erbij en zoekt het verhaal daarin op.
De schrijfster zegt zelf: ‘Dit dagboek leidt je kriskras door de Bijbel. Op deze manier ontdek je de Bijbel op een verrassende manier. En ik hoop dat je door de verhalen ook meer ontdekt over God. Hoe geweldig Hij is. Hoe Hij door de eeuwen heen voor mensen heeft gezorgd, ze de weg heeft gewezen en ze gehol[en heeft op de meest gekke momenten. En ik hoop dat je ontdekt dat God er ook voor jou is, altijd!’
Het is een geweldig dagboek om naast de volledige Bijbel te gebruiken, en geschreven voor
kinderen van 9-12 jaar.

Nel Noppe, Leeuwarden

N.a.v. Hanna Holwerda, Kriskras door de Bijbel. Dagboek op verhaalsoort. Ark Media: Heerenveen, 2021, 382 blz, € 20,00 ISBN 978 90 33835 94 0.


Commentaar

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...

  • Convent 2024-02-22 17:59:53

    Het kan je haast niet ontgaan zijn. Het convent dat op DV 20 april 2024 door deputaten...