De classis Zwolle kwam bijeen op 29 september 2021 te Emmeloord. Drie nieuw binnengekomen predikanten ondertekenden het ondertekeningsformulier, W.A. Capellen, J. Oosterbroek en H.K. Sok. Ook werd gememoreerd dat twee predikanten, H.M.  Mulder en N. Vennik, vertrokken zijn naar respectievelijk de gemeenten Veenendaal-Pniёl en Hoofddorp.


De verslagen naar art. 41 K.O. geven veel aandacht aan de beperkingen door corona in de afgelopen tijd. Alhoewel er verschil in aanpak is geweest, is er bij alle gemeenten dankbaarheid dat er sinds zondag 26 september vrijheid is om de kerkgang weer op te pakken.
Bijzondere nadruk wordt gelegd op de noodzaak van het afleggen van kerkvisitatie. Ook dat werk is vanwege corona lange tijd blijven liggen. Afgesproken wordt dat elke gemeente binnen de classis vóór de najaarsvergadering van 2022 kerkvisitatie ontvangen zal.

Naar de particuliere synode van het Noorden, die op D.V. 25 november a.s. gehouden zal worden in Leeuwarden, worden als primi afgevaardigd de broeders ds. H. Polinder, ds. S.P. Roosendaal, ds. H.K. Sok, oud. W. Hijmissen (Lelystad), oud. C.J. Hooglander (Heerde), oud. T.H. Kansen (Kampen) en diaken H. van den Berg (Urk-Ichthus).

ds. H.K. Sok, UrkCommentaar

 • Een nieuwe gelijkenis 2022-12-02 19:21:49

  Soms kan het gebeuren dat je een Bijbelverhaal met nieuwe ogen gaat bekijken. Zo gebeurde het bij...

 • De gasprijs en de kerkzaal 2022-11-17 19:08:21

  De stijging van de energiekosten houdt ons allemaal bezig. We zetten de kachel een graadje lager,...

 • Beroepingswerk 2022-11-04 18:21:30

  Als er in een kerkelijke gemeente een vacature is voor de functie van predikant, dan gaat die...

 • Mahsa Amini 2022-10-20 18:06:56

  Ik kom er niet los van, van wat ik hoorde over Mahsa Amini, die door de moraalpolitie werd...