De PWA gaat weer varen voor onze RLG - Reizen!

Dit jaar gaan we, na drie jaren dat het door de coronapandemie niet kon, weer varen over de prachtige Nederlandse (binnen-)wateren. De voorbereidingen zijn in volle gang en we nodigen u als RLG - Reizen en vrijwilligers dan ook graag uit aan boord van de “Prins Willem-Alexander”. Het schip is geheel aangepast voor vakantiegangers met een lichamelijke beperking, alles is rolstoeltoegankelijk. Er is een lift aanwezig waardoor het hele schip bereikbaar is, zelfs het topdek, waar u bij mooi weer heerlijk buiten kunt zitten en waar u een schitterend uitzicht heeft over het landschap en de steden. De tweepersoons gastenverblijven zijn allemaal comfortabel ingericht evenals de sanitaire voorzieningen. 

Hoewel we op zaterdag 22 april inschepen, wordt er gevaren van maandag tot en met vrijdag. ’s Middags gaan we aan wal en bezoeken leuke stadjes. Vrijwilligers uit de plaatselijke kerken ondersteunen ons dan, zodat iedereen die dat wil, mee kan. Voor de geestelijke verzorging gaat altijd een predikant uit ons kerkverband mee. Hij verzorgt o.a. de avondsluitingen. Op zondagmorgen is er een kerkdienst aan boord. ’s Middags proberen we een plaatselijke kerk te bezoeken, waarbij u het Heilig Avondmaal kunt meevieren. Ook een dokter/huisarts is de hele week aan boord en waakt over onze lichamelijke gezondheid. Onze vrijwilligers zorgen voor heerlijke maaltijden en houden daarbij natuurlijk rekening met uw dieet. Daarnaast ontvangt u van professionele/gediplomeerde vrijwilligers ook de nodige persoonlijke ondersteuning die u in uw dagelijks leven ook gewend bent te ontvangen. N.B.: Ook als u (of uw partner) niet hulpbehoevend bent, maar zich wel aangetrokken voelt tot deze reis…schroom niet, u bent van harte welkom. Een vaarvakantie met de PWA is een onvergetelijke belevenis, waarbij u ook nog eens kunt genieten van mooie contacten met broeders en zusters! 

Voor informatie over de vakantiemogelijkheden kunt u contact opnemen met de secretaris van de werkgroep: 

mw. H.C. Schraal-Brouwer Kampplaats 6 8309 CT Tollebeek Tel.: 0527-861210 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De kosten voor de bootreis bedragen € 800,00 per persoon. Hier is alles bij inbegrepen. Alleen eventuele kosten voor de huur van hulpmiddelen, zijn voor eigen rekening. De vakantieweken worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van ongeveer 40% vanuit het steunfonds voor vakantiemogelijkheden. Dit Steunfonds wordt gevormd door diaconieën van de Christelijke Gereformeerde Kerken, gasten en donateurs.

Naast gasten verwelkomen we ook voor dit jaar graag nog (nieuwe) vrijwilligers voor ondersteuning in de huishouding en keuken. Neem hiervoor geheel vrijblijvend eens contact op, of liever nog… meld je aan!!! Secretariaat voor de vrijwilligers: mw. G. Kleinjan-Sloot Tel.: 078-6196890 

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Commentaar

  • Nieuw leven 2024-04-19 17:47:34

    In januari begint het al: het wordt weer langer licht en de sneeuwklokjes gaan bloeien, en even...

  • Post 2024-04-06 07:36:05

    De laatste tijd valt het mee, maar het komt regelmatig voor dat de post wat vertraging heeft....

  • Lijdenstijd 2024-03-23 18:53:26

    Met de lijdenstijd lijkt onze samenleving niet uit de voeten te kunnen. Hoe anders is dat met...

  • Leipzig en Navalny 2024-03-07 19:01:01

    Vorige week waren mijn vrouw en ik een paar dagen in het voormalige Oost-Duitsland op bezoek bij...